• Imprimeix

Comunicat sobre la regulació per a la pràctica de les activitats aèries dins el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

De l’1 de març al el 30 d’abril només és permès enlairar-se des de la Miranda de Santa Magdalena

15/03/2018 08:03

El passat dimarts 13 de març, el Patronat de la Muntanya de Montserrat es va reunir amb els Agents Rurals i el col·lectiu de parapentistes de la zona, per tal d’arribar a un acord en la regulació de l’activitat aèria a Montserrat.

En data 15 de març de 2018 comuniquem que la situació actual de les zones regulades pel que fa a la pràctica del parapent, salt base, wingsuit, ala delta i la resta d’activitats aèries és el següent:

  1. Durant el període comprès entre l’1 de març i el 30 d’abril, per tal de respectar l’època d’incubació de les aus rapinyaires que nidifiquen a les parets verticals de Montserrat, només és permès enlairar-se des de la Miranda de Santa Magdalena i sobrevolar la zona marcada de color taronja en el mapa. Pel que fa a la resta de la muntanya queda restringida la pràctica del parapent i les demès activitats aèries.
  1. Entre l’1 de maig fins el 31 de juliol no es permet iniciar l’enlairament des de les parets regulades per l’escalada (consultar les àrees i els mapes de regulació de l’escalada al web del Patronat). Depenent del període regulat en la data del vol, no es podrà sortir des de:

Els Pollegons, Els Frares Encantats, Roca Roja, El Montgròs - Plecs del Llibre, Paret de l’Aeri, Paret de Diables, Mullapans, Degotalls, La Santa Cova, El Serrat de Les Garrigoses, Coves del Salnitre i La Desdentegada. 

  1. A partir de l’1 d’agost fins el 31 de desembre es permet sortir i sobrevolar qualsevol paret de la muntanya, exceptuant les àrees A1, A2, A3, regulades tot l’any, i la zona E (a partir de l’1 de setembre queda lliure de regulació).

 

Consulta en el comunicat el mapa de la zona autoritzada per a la pràctica del parapent i altres activitats aèries durant el període comprès entre l’1 de març i el 30 d’abril de 2018 i l'estat a 15 de març de les àrees regulades per la nidificació de les aus rapinyaires al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.