• Imprimeix

Comunicat sobre les àrees regulades per a la conservació de les aus rupícoles al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Es prohibeix la pràctica de l’escalada a la zona B1 (Pollegons - Vinya Nova) i s'aixeca la regulació i es permet l’escalada fins el 30 de setembre a les zones B2 - Clot del Tambor i B3 - Les Feixades / Cova del Duc.

11/01/2018 20:01

En l'Acord sobre la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat signat al 2008 s'incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l'any, es regulen les activitats esmentades amb l'objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants al Parc Natural.

En l'Acord sobre la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat signat al 2008 s'incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l'any, es regulaven les activitats esmentades amb l'objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants al Parc Natural.

En data 11 de gener de 2018 el Patronat de la Muntanya de Montserrat us informa sobre la situació actual de les àrees regulades per a l’escalada i per a la resta d’activitats (excepte el senderisme):

  • En les zones A (color vermell): no es permet l’escalada durant tot l’any.
  • En les zones B (color verd): en les zones B2 (Clot del Tambor) i B3 (Les Feixades – Cova del Duc) s’aixeca la regulació per aquest any i s’hi permet l’escalada fins el 30 de setembre. La zona B1 (Pollegons - Vinya Nova) es manté regulada des de l’1 de gener fins el 30 de juny de 2018, com cada any.

A partir del 15 de febrer de 2018 comença la regulació de les àrees C (color blau al mapa del web del Patronat: http://muntanyamontserrat.gencat.cat/ca/el_parc/escalada/mapa/