• Imprimeix

Comunicat sobre les àrees regulades per a la conservació de les aus rupícoles al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

S’aixeca la restricció de La Paret de l’Aeri havent localitzat el niu de la parella d’aus rapinyaires. La Paret del Serrat del Moro es manté regulada fins el 31 de maig.

15/05/2018 08:05

En l'Acord sobre la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat signat al 2008 s'incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l'any, es regulaven les activitats esmentades amb l'objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants al Parc Natural.

En data 15 de maig de 2018 el Patronat de la Muntanya de Montserrat us informa sobre la situació actual de les àrees regulades per a l’escalada i per a la resta d’activitats (excepte el senderisme): 

  • En les zones A: no es permet l’escalada durant tot l’any.
  • En les zones B: La zona B1 (Pollegons - Vinya Nova) es manté regulada des de l’1 de gener fins el 30 de juny de 2018, com cada any. En les zones B2 (Clot del Tambor) i B3 (Les Feixades – Cova del Duc) s’aixeca la regulació per aquest any i s’hi permet l’escalada fins el 30 de setembre.
  • Les zones C: La paret del Serrat del Moro es manté regulada fins el 31 de maig. El 28 de març s’aixeca la restricció de la Paret dels Diables havent localitzat el niu de la parella d’aus rapinyaires a la zona del Serrat del Moro i en data 15 de maig s’aixeca la restricció de la Paret de l’Aeri.
  • La zona D: La regulació de la zona va començar el dia 1 de març i finalitzarà el 31 de juliol. L’àrea afectada fa referència a la franja superior del Serrat dels Monjos, des del camí de Les Feixades en amunt.