• Imprimeix

Comunicat sobre les àrees regulades per a la conservació de les aus rupícoles al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Es prohibeix la pràctica de l’escalada a la zona D Serrat dels Monjos de l'1 de març al 31 de juliol

07/03/2018 08:03

En l'Acord sobre la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de  Montserrat signat al 2008 s'incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l'any, es regulaven les activitats esmentades amb l'objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants al Parc Natural.

En data 7 de març de 2018 el Patronat de la Muntanya de Montserrat us informa sobre la situació actual de les àrees regulades per a l’escalada i per a la resta d’activitats (excepte el senderisme):

  • En les zones A: no es permet l’escalada durant tot l’any.
  • En les zones B: La zona B1 (Pollegons - Vinya Nova) es manté regulada des de l’1 de gener fins el 30 de juny de 2018, com cada any. En les zones B2 (Clot del Tambor) i B3 (Les Feixades – Cova del Duc) s’aixeca la regulació per aquest any i
    s’hi permet l’escalada fins el 30 de setembre.
  • Les zones C: estan en plena regulació fins el 31 de maig. En les àrees C-9 es farà un seguiment acurat de la nidificació i una vegada localitzat el niu de la parella d’aus rapinyaires s’acotarà únicament l’àrea afectada.
  • La zona D: La regulació de la zona va començar el dia 1 de març i finalitzarà el 31 de juliol. L’àrea afectada fa referència a la franja superior del Serrat dels Monjos, des del camí de Les Feixades en amunt.