• Imprimeix

Comunicat sobre les àrees regulades per a la conservació de les aus rupícoles al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Es prohibeix la practica de l’escalada a la zona B2 - Clot del Tambor i a la zona B3 - Les Feixades / Cova del Duc entre el 15 d’octubre i el 31 de desembre.

17/10/2017 08:10

En l'Acord sobre la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat signat al 2008 s'incloïen les àrees on, de manera temporal o durant tot l'any, es regulen les activitats esmentades amb l'objectiu de conservar les aus rupícoles nidificants al Parc Natural.

En data 17 d’octubre de 2017, el Patronat de la Muntanya de Montserrat us informa de l’estat actual de les regulacions que afecten a la pràctica de l’escalada.

L’any passat la Comissió Tècnica va prendre la decisió de modificar de manera transitòria i experimental les dates de regulació de les zones B-2 i B-3 per poder dur a terme un treball de camp i comprovar i/o verificar l’ocupació del territori del duc.

El nou acord de regulació de les zones B-2 i B-3 estableix el següent:

  • Es prohibeix practicar l’escalada en la zona B2 - Clot del Tambor i en la zona B3 - Les Feixades / Cova del Duc entre el 15 d’octubre i el 31 de desembre.
  • Si durant aquest període no es detecta cap duc, s’aixecarà la regulació i es podrà escalar des de l’1 de gener fins el 30 de setembre.