• Imprimeix

El Patronat de la Muntanya de Montserrat ha instal·lat dos nous desfibril·ladors: a l’ermita de Sant Jeroni i al Monestir de Sant Benet

Els dos nous aparells i els tres que ja hi havia al recinte del Santuari de Santa Maria estan connectats permanentment amb els serveis d’emergència

05/02/2018 08:02
Desfibril·lador instal·lat a l’ermita de Sant Jeroni
Desfibril·lador instal·lat a l’ermita de Sant Jeroni

Montserrat, febrer de 2018. El Patronat de la Muntanya de Montserrat ha impulsat la instal·lació de dos nous desfibril·ladors en el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Un d’ells està ubicat a l’espai de l’ermita de Sant Jeroni, una zona de pas per a un gran nombre de visitants i d’excursionistes; mentre que l’altre quedarà col·locat al Monestir de Sant Benet, en tractar-se d’un punt on conflueixen diferents camins del Parc.

Abans de l’adquisició d’aquests dos nous aparells, el Patronat ja n’havia instal·lat tres en diferents punts del recinte del Santuari de Santa Maria. Aquest projecte, que es realitza amb la col·laboració de la Creu Roja, preveu ampliar la xarxa de desfibril·ladors a diferents espais del Parc Natural. Aquests dispositius estan connectats permanentment amb els serveis d’emergència i el seu ús incorpora una trucada automàtica d’avís, a més de la que es realitza per part de l’alertant al 112.

La col·laboració entre el Patronat de la Muntanya de Montserrat i la Creu Roja preveu accions de formació i sensibilització, tant al personal que cada dia desenvolupa la seva tasca al Parc Natural com també esdeveniments de difusió de primers auxilis als espais on estan instal·lats aquests dispositius.

Cal recordar que el 50% de les morts per infart agut de miocardi es produeixen al domicili o a la via pública. L’ús dels desfibril·ladors permet de manera més eficaç i ràpida restablir el ritme normal del cor. Les possibilitats de supervivència de la víctima augmenten si s’aplica la descàrrega elèctrica durant els primers cinc minuts.