• Imprimeix

Desmuntatge via ferrada al torrent de les coves de Santa Cecília de Montserrat

El Grup de suport de muntanya (GSM) dels Agents Rurals procedeixen al desmuntatge de la instal·lació tipus via ferrada muntada sense autorització dins del Parc Natural

21/03/2018 11:03
Desmuntatge de la via ferrada
Material retirat de la via ferrada

El passat 16 de febrer el agents rurals del Grup de Suport de Muntanya (GSM) van procedir al desmuntatge de la instal·lació tipus via ferrada muntada sense autorització dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

La via estava situada al paratge conegut com a torrent de les coves de Santa Cecília. (Coordenades UTM X-401197 Y-4607428 ETRS 89)

Aquest paratge es tracta d’una zona humida amb presència d’amfibis protegits i alhora es una àrea sensible per algunes aus rapinyaires protegides del Parc Natural.

La instal·lació equipava un total de 8 ressalts de roca de diferents longituds i l’equipament constava de barres de rodó corrugat doblades en forma de graó (grapes), i altres rectes de entre 10 i 12mm. En total es van desmuntar 40 graons i 20 barres rectes.

L’equipament de noves vies ferrades i de noves canals o el reequipament de les llistades en l’article 8 de la Regulació de l’Escalada (bit.ly/RegulacioEscaladaPNMM) necessita l’autorització emesa per l’òrgan gestor del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat amb informe previ de la Comissió tècnica.

Les persones interessades poden tramitar la seva sol·licitud en qualsevol moment, presencialment o per internet a través del següent tràmit: bit.ly/OberturaVia