• Imprimeix

Jordi Martin, de Corbera de Llobregat, guanya el XII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Carlos Illa, de Moià, s’endú el primer premi de la Categoria Portals, mentre que el monistrolenc Pere Grima aconsegueix el màxim guardó de la Creativa

13/07/2017 08:07
Entrega diplomes XII Concurs Fotografia Parc Natural Montserrat a Collbató
Entrega diplomes XII Concurs Fotografia Parc Natural Montserrat a Collbató
Entrega diplomes XII Concurs Fotografia Parc Natural Montserrat a Collbató

Montserrat, 13 de juliol de 2017. Jordi Martin Garcia, de Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) ha estat guardonat amb el 1er. premi de la Categoria General del XII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 500€, amb la fotografia que porta per títol “Trenc d’Alba”. En la Categoria Portals de Montserrat ha estat premiada la foto “Des del Marganell”, realitzada per Carlos Illa Casanova, de Moià (Moianès); l’autor de la fotografia guardonada amb el 1er. premi de la Categoria Creativa, “Camí”, és Pere Grima Noguera, de Monistrol de Montserrat (Bages).

El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500€ per a la fotografia guanyadora de la categoria General, 250€ per a la segona i 150€ per a la tercera. Per a les categories Portals i Creativa, la dotació dels premis és de 300€ per a la guanyadora, 200€ per a la segona classificada i 100€ per a la tercera.

Les fotografies premiades en segon i tercer lloc de la Categoria General han estat, respectivament, “Colores de la noche”, de Pavol Ac (Hostalets de Pierola); i “Llum Celestial”, de Jaume Morera Barreda (Olesa de Montserrat). La segona classificada de la Categoria Portals ha estat “Cercant el Pol·len”, de Ricard Forn Villarroya (Esparreguera); i la tercera, “Llibertat”, de Lluís Pallarès Navarro (Castellfollit del Boix). Finalment, la segona fotografia premiada, i la tercera, de la Categoria Creativa són: “L’Abadia”, de Joan Ramon Deitx (Manresa); i “Els camins del Senyor són inescrutables”, de Jaume Oliveras (Badalona).

Enguany, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 420. L'esperit d'aquest concurs és el de destacar fotogràficament els valors del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori-.

L’acte de lliurament del XII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat 2017 es va celebrar a Collbató el passat dimecres 12 de juliol, a les 18h. El jurat d’aquesta edició del Concurs ha estat format per Joaquim Vert, de l'Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, membre de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya; Melcior Soler, de l’Associació Fotogràfica de Collbató-Objectivament; Òscar Bardají, de l’Abadia de Montserrat; Ramon Bisbal, director del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat; i Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari. També hi van assistir els alcaldes dels municipis que pertanyen als Portals de Montserrat i la resta de membres de la Comissió Executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat.