• Imprimeix

Albert Homs Paré, de Sant Vicenç de Castellet, guanya el XIII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Francesc Cots Juvé, de Barcelona, s’endú el primer premi de la Categoria Parc Natural i Portals de Montserrat, mentre que el monistrolenc Pere Grima aconsegueix el màxim guardó de la Creativa

12/07/2018 09:07

XIIIConcurs_Entrega_premis

Montserrat, 12 de juliol de 2018. Albert Homs Paré, de Sant Vicenç de Castellet (Bages) ha estat guardonat amb el 1er. premi de la Categoria General del XIII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 500€, amb la fotografia que porta per títol “La Reina de les Muntanyes”. En la Categoria Parc Natural i Portals de Montserrat ha estat premiada la foto “La dansa crepuscular”, realitzada per Francesc Cots Juvé, de Barcelona (Barcelonès); l’autor de la fotografia guardonada amb el 1er. premi de la Categoria Creativa, “Finestra al temps”, és Pere Grima Noguera, de Monistrol de Montserrat (Bages).

El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500€ per a la fotografia guanyadora de la categoria General, 250€ per a la segona i 150€ per a la tercera. Per a la categoria Parc Natural i Portals de Montserrat i la de Creativa, la dotació dels premis és de 300€ per a la guanyadora, 200€ per a la segona classificada i 100€ per a la tercera.

Les fotografies premiades en segon i tercer lloc de la Categoria General han estat, respectivament, “L'hivern a la muntanya”, de Maria Vilarnau i Dalmau (Castellbell i el Vilar); i “Gramínies”, de Josep Lluís Felices Ramon (Castellbisbal). La segona classificada de la Categoria Portals ha estat “L'escala de la Gloria”, de Vicenç Gibert Fontsere (Manlleu); i la tercera, “Camí de baixada”, de Jordi Pinyol Guamis (Esparreguera). Finalment, la segona fotografia premiada, i la tercera, de la Categoria Creativa són: “La bandada”, de Francisco Javier Domínguez García (Jerez de la Frontera); i “Monges”, de Francesc Hill Ràfols (Vilafranca del Penedès).

Enguany, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 362. L'esperit d'aquest concurs és el de destacar fotogràficament els valors del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori-.

L’acte de lliurament del XIII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat 2018 es va celebrar a Marganell el passat dimecres 11 de juliol, a les 18h. El jurat d’aquesta edició del Concurs ha estat format per Joaquim Vert, de l'Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, membre de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya; Melcior Soler, de l’Associació Fotogràfica de Collbató-Objectivament; Òscar Bardají, de l’Abadia de Montserrat; Ramon Bisbal, director del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat; i Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari. També hi van assistir els alcaldes dels municipis que pertanyen als Portals de Montserrat i la resta de membres de la Comissió Executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat.