• Imprimeix

Sentir la natura de la muntanya de Montserrat

INSCRIPCIONS TANCADES!!!! Una sortida-taller que proposa fer partícips a totes les persones que hi assistiran d’una visió diferent de la natura.

 

Quan

Data29.09.2018 - 29.09.2018

Hora10:00h a 14:30h

Afegeix al calendari de Google

Més informació:

Punt de trobada: 9:30h Hotel del Bruc per reduir i agrupar-nos en cotxes (l’aparcament de Can Maçana serà gratuït pels vehicles que surtin agrupats des de l’Hotel del Bruc; els que vagin per lliure hauran de pagar la taxa que correspongui). Seguidament, es procedirà cap a l’aparcament de l’Àrea de lleure de Can Maçana per a poder iniciar el recorregut a les 10:00h.

Recorregut: 12 Km aprox.

Desnivell: 350 m

Dificultat: no és una ruta complicada, però sí una mica llarga. Hi ha un punt més complicat que és la pujada per la Portella Gran, però es pot fer sense perill, ni cap equipament especial.

Important: Portar roba adequada per a l'activitat, capelina (en cas de previsió de pluja), calçat còmode de muntanya, aigua i menjar (i el dinar qui es quedi).

Es recomana una lupa de mà, prismàtics, llibreta de notes i càmera de fotos.

PLACES LIMITADES

Inscripcions:

Oficina del Parc Natural a Montserrat

E-mail: patronatmontserrat.presidencia@gencat.cat

Tel. 93 835 06 44

Itinerari: Es farà un recorregut pràcticament circular. Començarem a la zona del coll de Can Maçana, pujarem a Sant Pau Vell, passarem per la Portella Gran i ens endisarem a la zona de les Agulles. Passarem pel refugi Vicenç Barbé i anirem cap al pas del Príncep i baixarem pel coll del Port. Passarem per sota de la roca Foradada i de la Cadireta i retornarem al punt de sortida. Per qui ho vulgui, dinarem al mig del bosc, no hi ha fonts.

Km: 12 aprox. en total, si es fa el circuit complert, però es pot reduir si es torna abans de dinar. Desnivell: 350 m aprox.

Objectiu de la sortida: El que trobareu en aquesta activitat serà una nova visió del món natural des d’un punt de vista global i ecològic on, a més d’aprendre coses sobre el paisatge que ens envolta, farem una autèntica immersió en ell d’una forma el més completa possible. Farem servir els nostres cinc sentits, i aquelles altres capacitats de sentir i de percebre l’entorn que probablement heu experimentat alguna vegada. És per això que podem parlar de sensibilització, però en el sentit de tornar-nos més sensibles a tot allò que ens rodeja i de captar les subtileses del món en el que vivim. Per sentir la natura d’una forma holística, ens hi hem d’apropar també d’una forma holística.

Lloc de trobada: 9:30h Hotel del Bruc per reduir i agrupar-nos en cotxes (l’aparcament de Can Maçana serà gratuït pels vehicles que surtin agrupats des de l’Hotel del Bruc; els que vagin per lliure hauran de pagar la taxa que correspongui). Seguidament, es procedirà cap a l’aparcament de l’Àrea de lleure de Can Maçana per a poder iniciar el recorregut a les 10:00h.

Horari: de 10 a 14:30 hores. Aquest és l’horari efectiu del taller, després es dinarà al bosc o, qui ho vulgui, pot marxar cap a casa.

PLACES LIMITADES

 

NOTES:

-Es prega la màxima puntualitat, ja que un cop començada la sortida serà més difícil que us hi pugueu afegir si no coneixeu el camí.

-Les sortides es realitzaran independentment del temps atmosfèric.

-Les sortides són adequades per a tothom que pugui seguir un ritme normal de marxa. Durant el recorregut es fan petites parades per fer explicacions sobre els diferents ecosistemes que es veuen. Hi ha una parada més llarga per dinar i descansar al migdia, en la que aquells que ho desitgin ja poden retornar al punt d’inici.

MATERIAL NECESSARI PER A LA SORTIDA

 • Vestit adequat al temps atmosfèric
 • Capelina (si amenaça pluja)
 • Calçat còmode i de muntanya (cleta, tipus xiruca,...)
 • Cantimplora amb aigua
 • Menjar per a la sortida
 • Motxila còmoda
 • Crema protectora (sol, mosquits,...)
 • Barret (si us en cal)

OPCIONAL (però molt recomanable)

 • Prismàtics 
 • Lupa de mà
 • Llibreta de notes
 • Càmera de fotos

L’explicació anirà a càrrec del biòleg i terapeuta integratiu Josep Maria Llorach.

Horaris

10:00h a 14:30h

Preus

5,00€

Més informació

Cartell sortida botànica  [PDF, 855,95 KB ]

Organitza

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat