• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Santa Magdalena

Santa Magdalena antic
Santa Magdalena actual
Santa Magdalena mapa

L’ermita de Santa Magdalena es troba a tocar de l’ermita de Sant Joan, a la zona de Tebas. Antigament es trobava a 600 passes de l’emplaçament actual. En aquest emplaçament hi havia un castell que l’abat Garsias de Cisneros va reconvertir en ermita l’any 1498. Situada entre penyals i riscos no era accessible anant a cavall, s’hi havia d’arribar a peu pujant unes escales que havien estat esculpides a la pedra. Per això, a finals del segle XVII s’obrí un camí des de les creus de Sant Jaume i Santa Magdalena fins al torrent de Vallmala o Santa Maria. Des de l’ermita de Santa Magdalena es pot veure el Monestir i altres ermites, fins i tot es podien escoltar els cants dels monjos. Va ser destruïda per l’exèrcit francès el 1812.


Estat actual
Les restes de l’ermita de Santa Magdalena no es troben en bon estat de conservació degut a l’embrossat i a la dispersió de les ruïnes. Tot i això s’hi poden apreciar murs de pedra, graons a la roca, cisternes d’aigua, terrasses i restes de l’antic Castell Otger.

Com arribar-hi:
Per arribar a l’ermita s’ha d’anar per un camí que neix al Pla de les Taràntules. Aquest camí es diferencia en dos trams: el primer presenta un accés molt còmode però el segon és més complicat i requereix una certa preparació. També s’hi pot accedir des de Sant Onofre per un costat o per les Escales de Jacob per l’altre. Les escales només s’han mantingut en el seu tram superior.


Mapa:
Coordenades UTM: 402.361 4.605.015